Let’s make some
aubergine lasagne
Met worst, bechamel en mozzarella
Make it
voor 3/4 personen - ⏱︎ 60 minuten
Verwijder het vel van de worst en bak het vlees rul. Snipper de ui en bleekselderij en hak knoflook fijn en fruit mee. Voeg de tomaten toe, breng op smaak en laat minstens 20 minuten sudderen.
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ca. 0,5 cm. Verhit olie in de pan en bak de plakken in ongeveer 4 min. tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Maak ondertussen een bechamelsaus: smelt de boter, voeg de bloem toe en roer een paar minuten tot het goudbruin is. Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren tot het een gladde saus wordt. Breng op smaak met zout, peper en een snuf nootmuskaat.
Bouw de lasagne: laag aubergine, laag worstsaus, laag bechamelsaus, stukjes mozzarella, herhaal. Eindig met bechamelsaus, dan Parmezaan erover. Zet in de oven op 180 °C tot het bubbelt en goudbruin is. Dit duurt zo’n 25 - 30 minuten. Laat 10 minuten staan voor je het serveert. Serveer met verse basilicum voor de kleur en smaak.
Ingrediënten:
ONTDEK OOK DEZE RECEPTEN
-
Aubergine teriyaki
⏱︎ 25 minuten
-
Geroosterde aubergine op toast
⏱︎ 20 minuten
-
Aubergine sticks
⏱︎ 25 minuten