Let’s make some
aubergine teriyaki
Met rijst en een frisse komkommersalade
Make it
voor 2 personen - ⏱︎ 25 minuten
1 – Aubergine stomen
Halveer de aubergine in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in, maar laat de schil heel. Leg met de snijkant naar beneden in een antiaanbakpan. Voeg ±200 ml kokend water toe, doe het deksel op de pan en laat op laag vuur ca. 15 minuten stomen tot het vruchtvlees zacht is. Beweeg af en toe zodat de aubergine niet vastplakt.
2 – Teriyakisaus maken
Meng de sojasaus, miso, honing, rijstazijn en sesamolie in een kommetje. Rasp gember en knoflook fijn en roer door de saus. Zet apart.
3 – Aubergine karamelliseren
Haal het deksel van de pan, laat het resterende vocht verdampen. Besprenkel de aubergine met zonnebloemolie en bak rondom in 8 minuten lichtbruin. Voeg de teriyakisaus toe en laat kort inkoken tot de saus plakkerig is en de aubergine glanst.
4 - Snijd de bosui en rode peper in dunne ringetjes. Rooster eventueel wat sesamzaad in een droge pan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep rijst op een bord of in een kom. Leg de aubergine erop, lepel de saus erover en garneer met bosui, rode peper en sesamzaad. Serveer met een frisse komkommersalade ernaast.
Ingrediënten:
ONTDEK OOK DEZE RECEPTEN
-
Aubergine lasagne
⏱︎ 60 minuten
-
Geroosterde aubergine op toast
⏱︎ 20 minuten
-
Aubergine steak met chimichurri
⏱︎ 25 minuten