Let’s make some
adios avocado
hoooi aubergine op toast met ricotta
Make it
voor vier personen - ⏱︎ 30 minuten
Pof de aubergine onder de grill van de oven of boven open vuur tot het vruchtvlees zacht is en de schil zwart geblakerd. Dit duurt zo’n 10 tot 15 minuten. Draai de aubergine zo nu en dan rond. Als de aubergine van binnen zacht is, laat je deze minstens 20 minuten afkoelen. Snijd de aubergine over de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees er voorzichtig uit. Hak het vruchtvlees grof en meng met citroensap en zest en meng door de ricotta. Maak het geheel op smaak met zout en peper.
Rooster dikke plakken brood, smeer in met het auberginemengsel. Bestrooi naar smaak met chili flakes, wat fijngesneden verse kruiden en drizzle er wat olijfolie overheen.
Ingrediënten:
ONTDEK OOK DEZE RECEPTEN
-
Pasta alla norma
⏱︎ 20 min
-
Gevulde aubergine
⏱︎ 30 min
-
Ratatouille traybake
⏱︎ 20 min