Dit recept is speciaal gemaakt voor aubergine.nl/de door Mara Hörner uit Duitsland. Heerlijk en daarom ook een vertaling naar het Nederlands.
- 3-4 aubergines (dezelfde of verschillende variëteiten)
- wat olie om de plakjes aubergine voor de grill te mee te besprenkelen
- 1 kg tomaten (bij voorkeur verschillende variëteiten)
- 200 g feta
- 1 handje vol pijnboompitten
- 5 eetlepels pesto
- 6 eetlepels olijfolie
- 6 eetlepels witte balsamicoazijn
- 6 eetlepels zoete vruchtenazijn (of gebruik witte balsamico en voeg 1 theelepel suiker toe)
- zout en peper
- een paar blaadjes verse munt of verse basilicum
Snij de aubergines in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Bestrijk ze met olie en gril aan beide kanten tot je mooi gebruinde grillstrepen op de aubergines ziet. Snij de tomaten in stukjes of plakjes.
Serveer de aubergines koud of warm (naar smaak) samen met de tomaten op een bord. Verkruimel de helft van de feta, meng met de pesto en verdeel over de groenten. Meng alle resterende ingrediënten (behalve de munt of de basilicum) tot een dressing en verdeel dit over de groenten. Voeg tot slot de verse munt of verse basilicum toe aan de aubergines tomatensalade en serveer.
Copyright Mara Hörner / www.lifeisfullofgoodies.com