1 zak pastasaus kruidig
3 el olijfolie
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 grote courgette
1 grote aubergine
1 gele paprika
2,5 el verse Italiaanse kruiden
zout en zwarte peper uit de molen
250 gram groene lasagnevellen
2 bollen mozzarella
100 gram geraspte pizzakaas
Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de courgette, aubergine en paprika in blokjes. Snijd dunne plakken van de mozzarella.
Verwarm de olijfolie in een braadpan en roerbak hierin de groenten 2 - 3 minuten op zacht vuur. Roer er de pastasaus met de kruiden en zout en peper naar smaak door en laat de saus 15 - 20 minuten zachtjes pruttelen tot een lekkere, dikke saus ontstaat.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Schep een beetje saus in een ingevette lasagneschaal en leg hier een laag lasagnevellen op. Verdeel hier een derde van de saus en een derde van de plakjes mozzarella over. Herhaal dit nog twee keer en strooi de geraspte kaas over de laatste laag.
Bak de lasagne in de oven in 30 - 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de lasagne uit de oven nog 10 minuten staan om wat steviger te worden.
Lekker met een gemengde salade met cherrytomaatjes.
Bron: www.bertolli.nl