Verrukkelijk lasagnerecept met aubergine van Yvonne van Haastregt, Fit Food Health.
Slechts 1 op de 10 Nederlanders eet wel eens aubergine.. dat is naar mijn mening veel te weinig voor dit gezonde en veel te lekkere stuk groenten vol vezels, vitaminen en mineralen. Zelf ben ik echt dol op aubergine. Het is één van de groentes die ik altijd in huis heb liggen.
Wanneer de aubergine goed wordt bereid is die rijk van smaak en heeft het een hele lekkere en eetbare structuur waarmee eindeloos gerechten mee worden gepimpt. Reden om een recept met de aubergine te delen
½ aubergine
½ courgette
100 gram hüttenkäse
30 gram tomatenpuree
2 tomaten
½ ui
1 teentje knoflook
Basilicum kruiden
Peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aubergine en courgette in dunne plakken (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kaasschaaf).
Vet een ovenschaal in met een beetje kokosolie of olijfolie en snij ook de ui, knoflook en de tomaten in dunne plakken.
Begin de ovenschaal te vullen met een laagje aubergine op de bodem. Beleg zo om en om alle producten en vergeet niet de tomatenpuree er netjes tussen te verdelen. Ook kun je de kruiden er lekker twee keer naar smaak tussen strooien. Bedek alles tot slot met de hüttenkäse en basilicum kruiden.
Laat de lasagne in 20 minuten in de oven gaar worden.