HoofdgerechtVeel (30 min of meer) AardappelenVegetarischMidden-Oosten

Vegetarische auberginestoof

Een vegan stoofpotje en erg lekker! Je kunt dit heel goed combineren met bijvoorbeeld bloemkoolrijst of naanbrood. Deze voedzame maaltijd met heerlijke smaken is speciaal voor aubergine.nl gemaakt door Simone van Foodquotes. Klik hier voor het recept op haar website. 

Ingrediënten

Voor 3 porties:
2 el olijfolie
1 tl baharat
2 zoete aardappels (groot)
2 aubergines
1 blik gepelde tomaten
200 gr kikkererwten

Bereidingswijze

Bereiding Autocook
Schil de zoete aardappels en snij ze in plakken van 1,5 centimer en die vervolgens in grove stukken. Selecteer stew en medium op de Bosch Autocook. Start het programma. Voeg olijfolie, baharat en zoete aardappel toe aan de pan en bak 5 minuten aan.
Snijd de aubergin in gelijke stukken en voeg toe aan de pan. Schep door en bak 2 minuten mee.

Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg het blik gepelde tomaten, 1/3 blikje water en de kikkererwten toe met een snuf zout. Stop het voorprogramma door lang op het vinkje te duwen. Zet de tijd op 40 minuten en sluit het deksel om de stoofpot 40 minuten te stoven.

Bereiding op het fornuis
Als bovenstaande, maar dan in een pan. Laat de stoof ongeveer 3 uur met de deksel op de pan op laag vuur (eventueel met een verdeelplaatje) stoven.

Bereiding slowcooker
Doe alles in de slowcooker en laat 3 uur op low stoven. Eventueel kun je ervoor kiezen om alles bijna gaar te bakken voordat je de gepelde tomaten toevoegt. Dan hoeft de stoof daarna nog maar een half uurtje te stoven.