- 200 gram parmaham (of rauwe ham)
- 2 bolletjes mozzarella
- 2 tenen geperste knoflook
- Peper
- Verse basilicum
- 2 grote aubergines
Leg de in lange dunne plakken gesneden aubergine bestrooid met zout 30 minuten apart in een vergiet, spoel de aubergines af en dep goed droog.
Leg de aubergineplakken op een vlakke ondergrond. Snij de mozzarella in stukjes en dip de stukjes mozzarella in een puree van verse basilicum, knoflook en peper. Leg de mozzarella op een plak (indien nodig twee plakken) parmaham en wikkel de mozzarella helemaal afgesloten in. Leg dit pakketje op een plak aubergine en rol de aubergine op. Zorg dat de mozzarella goed verpakt zit, anders gaat deze heerlijke vulling er van door tijdens het grillen!
Rijg de auberginepakketjes aan het stokje en bak het spiesje gaar en bruin op een grillplaat (pan) of barbecue.
Bron: Purple Pride