Er bleef nog 1 aubergine over van het auberginepakket welke ik mocht ontvangen. Wat te doen ermee. Ik heb de aubergine in plakken gesneden en gegrild en daarna wat sherryazijn erover heen gegoten. Een nachtje in de koelkast om te marineren en daarna deze heerlijke salade van gegrilde aubergine met sherryazijn en knoflook ervan gemaakt. Een recept van Hanneke de Jonge.
1 grote aubergine
olijfolie
50 ml sherryazijn
2 knoflookteentjes, in dunne plakjes
10 takken peterselie
1 buffel mozzarella
peper en zout
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik. Verhit een grill- of bakpan met olie op hoog vuur. Bak de aubergine aan beide kanten tot ze bruin en gaar zijn. Bestrooi met peper en zout.
Haal de aubergineplakken uit de pan en doe ze in een bakje. Giet de azijn erover en bedek met de knoflook en gehakte peterselieblaadjes.
Laat dan afkoelen en zet het bakje afgedekt in de koelkast of serveer het direct warm.
Voor de salade snijd je de mozzarella in dunne plakken en schik deze met de aubergineplakken om 1 groot bord of 2 kleine bordjes.