4 Personen Geen! (10 min of minder)VoorgerechtSaladeVegetarisch

Salade van aubergine en geitenkaas

Ingrediënten

2 kleine aubergines
1 kleine krop frisee sla, gewassen
100 gram stevige geitenkaas
50 gram geroosterde pijnboompitten
takjes bladselderij, voor garnering
olijfolie

Dressing:
2 el appelazijn
0,5 dl olijfolie
2 tl Dijon mosterd
1 el gembersiroop
1 teentje knoflook, uitgeperst
zout en peper

Bereidingswijze

Snij de aubergines in dunne plakken en haal ze door de olijfolie, bak ze in een koekenpan tot ze gaar en mooi bruin zijn. Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Verkruimel of snijd de geitenkaas in kleine stukjes.
Verdeel de gewassen sla over vier borden en leg hier de plakjes aubergine op. Bestrooien met de geitenkaas en pijnboompitten, vervolgens besprenkelen met de dressing. Garneren met een takje bladselderij.

Lekker met boerenbrood of stokbrood.

 

Bron: Koksgasten 'think aubergine cook aubergine'