4 Personen HoofdgerechtGemiddeld (10 tot 30 min)AardappelenSalade

Salade met biefstuk, aardappel, aubergine & tomaatjes

Ingrediënten

- 400 gram biefstuk
- 2 middelgrote aardappelen
- 1 kleine aubergine
- Parmezaanse kaas
- 150 gram kerstomaatjes
- 50 gram zongedroogde tomaatjes
- 4 eetlepels pesto
- Zout & peper
- 25 gram boter
- Olijfolie
- 1 citroen
- 150 gram gemengde salade (bijvoorbeeld, lollo rosso, eikenblad, rucola)
- Handvol verse tuinkruiden (bijvoorbeeld basilicum, dille, dragon, kervel , peterselie)

Bereidingswijze

Boen de schil van de aardappelen schoon en leg ze in de magnetron (8 minuten op 900 w) zodat ze alvast halfgaar worden.
Snij intussen de aubergine in stukjes en bestrooi met wat zout, laat even uitlekken en dep droog. Snij de biefstuk in vingerdikke reepjes. Schaaf de Parmezaanse kaas in stukjes. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en was de kerstomaatjes.
Snij de aardappelen in stukken (met schil & al) en bak in een scheut olijfolie (+/- 1 minuut). Voeg de aubergine toe en bak 5 tot 6 minuten, schep af en toe om. Doe de kerstomaatjes erbij en bak nog eens 5 minuten.
Smelt intussen in een andere pan wat boter en roerbak op hoog vuur de biefstukreepjes (max. 1 minuut). Haal uit de pan en bestrooi met peper & zout uit de molen.
Voeg aan de pan met aardappelen de helft van de sla toe, besprenkel met wat olijfolie en schep een paar keer om (niet langer, het mag geen pap worden!) Haal alles uit de pan, doe de rest van de sla er in en schep weer een paar tellen om met wat olijfolie.
Serveer de salade over vier borden, leg de biefstukreepjes er op. Garneer met zongedroogde tomaatjes, wat schepjes pesto en parmezaan. Besprenkel tenslotte met wat olijfolie en citroensap, zout en peper. Lekker met grof boerenbrood en een lichtgekoelde rode beaujolais.

Bron: Purple Pride; dit gerecht wordt u aangeboden door www.kokenmetkarin.nl