4 Personen HoofdgerechtGemiddeld (10 tot 30 min)PastaVegetarischItaliaans

Rigatoni met aubergine, tomaat en ricotta

Ingrediënten

400 gram rigatoni
1 el extra vergine olijfolie
2 uien
1 grote aubergine of 2 kleintjes
2 tenen knoflook uit de pers
1 snufje zeezout
250 ml pastasaus basilicum
4 el gesneden basilicumblaadjes
125 gram verse ricotta
zwarte peper uit de molen

Bereidingswijze

Kook de pasta ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien en snijd de aubergine in blokjes.

Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui enkele minuten. Schep de aubergineblokjes erbij en bak deze een paar minuten mee tot ze een beetje bruin gebakken zijn.

Voeg 250 ml water toe en een snuf zout. Leg het deksel op de pan als het water kookt en draai het vuur iets zachter. Laat de aubergine zo in 10 minuten garen en droogkoken. Voeg indien nodig nog wat water toe.

Roer vervolgens de tomatensaus door de aubergine, pers de knoflook erboven uit en roer de verse basilicum erdoor.

Laat de saus nog even goed doorwarmen. Giet de pasta af en roer deze door de saus. Serveer het gerecht in diepe borden met een royale lepel ricotta erop. Maal er tot slot wat zwarte peper overheen.