olijfolie
2 aubergines
2 courgettes
2 paprika’s
2 vleestomaten
2 el verse peterselie
2 teentjes knoflook
peper en zout
tijm naar smaak
laurierblad
witte wijn
Schil de aubergines en snij ze in blokjes. Ontvel de tomaten door ze in kokend water te dompelen, snij de vruchten vervolgens in stukjes.
Was de courgettes en de paprika’s, verwijder bij de paprika de zaadlijsten en het zaad en snij beide vruchten in stukjes.
Giet een laagje olie in een grote braadpan en bak de groenten met een beetje peper en zout aan. Pers vervolgens de knoflook uit boven het groentemengsel en voeg de tijm, het laurierblad en de peterselie toe.
Giet tenslotte 2 deciliter water en een klein scheutje witte wijn over de groenten, doe een deksel op de pan en breng de groenten aan de kook. Laat het gerecht 75 minuten zachtjes sudderen. De ratatouille kan zowel warm als koud geserveerd worden met bijvoorbeeld stokbrood.
Bron: Purple Pride