Wat een lekkere vegetarische maaltijd! Simone van Foodquotes deelt met ons deze overheerlijke en gezonden maaltijd.
2 aubergines
1 el olijfolie
1 teen knoflook
1 volle tl picadillo specerijen
1 snuf zout
1 rode ui
75 ml azijn
120 g ijsbergsla
150 g zwarte bonen
6 zachte taco's
Rode ui
Maak de rode ui schoon en snijd in dunne halve maantjes. Doe in een potje en giet er de azijn overheen.
Pulled aubergine
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Prik de aubergines enkele keren in met een vork, leg ze in een ovenschaal. Rooster de aubergines circa 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, tot ze zacht zijn. Haal uit de oven, dek af met een vel aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Verhoog de oven naar 210 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een pan. Pers het teentje knoflook boven de pan uit en bak enkele minuten zachtjes aan. Meng dan de tomatenpuree, een snuf zout en de picadillo specerijen er doorheen en laat circa 5 minuten zachtjes bakken.
Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Gebruik een lepel om het vruchtvlees eruit te scheppen, snijd/trek dit in lange dunne repen. Voeg de aubergine toe aan de pan en bak 2 minuten mee. Verdeel de pulled aubergine over een ovenschaal/bakplaat en bak dit 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Sla & Bonen
Snij de ijsbergsla in dunne repen en giet de bonen af.
Taco's maken
Verhit de taco's even in een droge koekenpan. Verdeel er vervolgens de ijsbergsla, zwarte bonen en pulled aubergine over. Maak af met de rode ui.
Copyright Foodquotes