2 Personen HoofdgerechtGemiddeld (10 tot 30 min)Ovengerecht

Pizza met aubergine, gegrilde paprika en kip

Een heerlijk pizzarecept voor 2 pizza's van Stéphanie Balk. De tomatensaus van de pizzakit is nog lekkerder gemaakt met o.a. knoflook en peterselie.
Klik hier voor haar volledige blog.

Ingrediënten

1 kleine aubergine
600 gr pizzakit met tomatensaus
1 teentje knoflook
250 gr mozzarella
100 gr kipfiletreepjes
gegrilde rode paprika
zout en peper
2 tl citroensap
1 el peterselie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aubergine en schil met een dunschiller dunne plakken van de aubergine tot je bij de zaadjes komt. Heel dun snijden kan natuurlijk ook. Snij de mozzarella in plakjes. Pak een bakje en voeg de tomatensaus toe. Maak de knoflook fijn en voeg de knoflook, citroensap en peterselie toe aan de tomatensaus.

Plaats het pizzadeeg op een rooster en verdeel de tomatensaus over het deeg. Leg daarna eerst de plakken aubergine over het deeg, dan de gegrilde paprika, de kipfiletreepjes en tot slot de mozzarella. Strooi er naar smaak nog wat zout en peper overheen en bak de pizza in 20 minuten gaar in de oven.



Copyright Stéphanie Balk | www.zaligkoken.nl