1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook
0,5 dl olijfolie extra vergine
1 dl arachideolie (pinda olie geeft geen smaak en geur overdracht)
900 gr gesneden pruim tomaatjes
400 gr graffiti aubergines (of standaard aubergines)
30 gr boter
30 gr bloem
4 dl melk
120 gr geschaafde parmezaan
zout en peper uit de molen naar smaak
bosje fijn gesneden basilicum (alleen de blaadjes)
400 gr penne pasta
Fruit de uien en knoflook in 6 minuten goudgeel. Schep de pruimtomaatjes erbij en breng het geheel al roerend in circa 20 minuutjes aan de kook.
Bak ondertussen de schijfjes aubergine (circa 2 mm) in een met arachideolie ingevette pan goudgeel en laat de aubergines vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Smelt in een pan de boter, voeg de bloem toe en blijf roeren met een garde tot een egaal papje ontstaat wat niet vastplakt aan de bodem van de pan, schenk de koude melk op het papje en blijf roeren tot een romige saus ontstaat (bechamelsaus). Voeg 1/3 van de parmezaan toe en peper uit de molen naar smaak.
Kook de penne pasta in ruim kokend water met zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vet een ovenschaal in, meng alles goed door elkaar, zet het gerecht op 180 graden in de oven om op te warmen en serveer met de overgebleven parmezaan en eventueel een groene salade en ovenvers brood.
Bron: Purple Pride