300 gram pasta
zout
Voor de saus:
4 el pesto
1 deciliter witte wijnazijn (het liefst witte balsamico)
peper
Voor de groenten:
1 kleine aubergine, in plakken
1 gele paprika of groene paprika, in repen
1 oranje paprika of rode paprika, in repen
3 kleine courgettes, in de lengte in plakken
3 el olijfolie
peper
verse basilicum
Kook de pasta in ruim kokend water met zout bijtgaar. Giet de pasta af en bewaar 1 dl kookwater voor het maken voor de saus. Roer door het kookwater de pesto, witte wijnazijn en peper naar smaak. Houd 2 el. van de saus achter en roer de rest door de uitgelekte pasta en laat dit circa 20 minuten intrekken. Bestrijk de aubergineplakken, repen paprika en plakken courgette met olijfolie en grill de groenten circa 10 minuten onder een hete grill (op een met bakpapier beklede bakplaat) of op een hete grillplaat, onder regelmatig keren. Snij de helft van de gegrilde groenten in stukjes en meng deze door de pasta. Rangschik de overige groenten om de salade op het bord en bestrijk deze met de achtergehouden saus.
Garneer met verse basilicum.