2 Personen Gemiddeld (10 tot 30 min)VoorgerechtVegetarisch

Panpizza met aubergine en champignons

Ingrediënten

1 bakje champignons (250 gr) in plakjes
¼ aubergine in blokjes
1 ui
1 el olie (met Italiaanse kruiden)
1 teentje knoflook
4 sneetjes brood
beetje boter of margarine
4 el kant-en-klare tomatensaus
4 plakjes belegen kaas
1 tl pizzakruiden

Bereidingswijze

Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan. Doe de champignons en aubergineblokjes erbij, pers het teentje knoflook erboven uit en bak de groenten al omscheppend 3-5 minuten. Snij van de boterhammen de korstjes af. Besmeer de boterhammen met een klein beetje boter of margarine. Haal de champignons en aubergine uit de hapjespan en leg de sneetjes brood met de besmeerde kant naar beneden in de pan. Verdeel de tomatensaus en de groenten over de boterhammen. Snij de plakken kaas in repen. Leg de repen kaas erop en strooi de pizzakruiden erover. Laat de panpizza, met een deksel op de pan, in ongeveer 10 minuten heet worden.