2 uien
½ kilo aubergine
¾ kilo aardappelen (heerlijk met rode aardappelen)
40 gram bloem
40 gram boter
¼ liter vleesbouillon van tablet
¼ liter melk
Zout
Peper
Nootmuskaat
1 bakje kruidenroomkaas (minimaal 100 gr)
2 teentjes knoflook
2 rookworsten
De in plakken gesneden aardappelen (afhankelijk van het soort aardappel) met schil 10 minuten koken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
De in schijven gesneden uien even bakken en in een ingevette ovenschaal leggen. De rookworsten uit de verpakking halen en in plakken snijden en in de ovenschaal op de laag uien leggen. De aubergine in schuine plakken snijden, om en om even bakken en op de rookworst leggen. De aardappelplakjes in lagen erboven op leggen. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag worst.
Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem bij en roer met een garde tot er een egale roux ontstaat. Voeg steeds een beetje melk en bouillon toe en blijf het geheel glad roeren. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg tenslotte de roomkaas en geperste knoflook toe.
Schenk de saus over de laag rookworst en zet de ovenschaal in het midden van de oven. Bak het gerecht in circa 45 minuten goudbruin. Lekker met appelmoes!
Bron: Purple Pride