Gemiddeld (10 tot 30 min)BBQ / grillBijgerechtVegetarischGlutenvrij

Orange Honey

Tijm, honing en sinaasappel. Een lekker combi met gegrilde aubergine!

Ingrediënten

1 aubergine
1 kleine ui, fijn gesneden
1 teen knoflook, gehakt
3 el honing
0,5 tl tijm, fijngehakt
1 perssinaasappel (1 dl sap en rasp van de schil)

Bereidingswijze

Verwijder de uiteinde van de aubergine en snij de aubergine in de lengte in 8 parten. Smeer in met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.

Mogelijkheden:
• BBQ - TIP
Grill de aubergine rondom bruin en laat doorgaren aan de zijkant (indirecte warmte) van de BBQ en/of sluit de deksel van de BBQ.
• Koekenpan
Verhit een koekenpan op hoge temperatuur en bak hierin de aubergine rondom bruin en gaar. Doe zodra de aubergine bruin is en nog niet helemaal gaar een deksel op de pan en laat op middelhoge temperatuur door garen.
• Grillpan
Verhit de grillpan op hoge temperatuur en grill hierin de aubergine rondom bruin en gaar. Verlaag de temperatuur halverwege, zodat de aubergine de tijd krijgen om goed gaar te worden.
• Oven
Leg de aubergine op een ovenplaat en bak ca. 20 minuten op 180°C tot de aubergine bruin en gaar is.

Bereiding:
Meng alle overige ingrediënten in een pannetje, breng zachtjes aan de kook en laat het tot de helft inkoken. Schenk de saus over de gegaarde aubergine.