Veel (30 min of meer) VoorgerechtBBQ / grillVegetarischOostersGlutenvrij

Oosterse aubergine salade

Een erg lekker recept voor een eenvoudige Oosterse salada van Joanna.

Ingrediënten

500 g aubergine
200 gram kikkererwten
90 g gedroogde tomaten (gemarineerd in olijfolie)
60 g dadels
2 el tomatenpuree
3 el olijfolie
1 sinaasappel
1-2 tl sinaasappelschil
1/2 theelepel kaneel
zout en peper
150 g natuurlijke soja-yoghurt
sap van 1/2 citroen
1/2 bosje gehakte peterselie
1 theelepel komijn

Bereidingswijze

Was de aubergines, snij ze oer de lengte in plakken van circa 1 cm dik, bestrooi ze met zout en laat ze ongeveer 15 minuten staan. Ondertussen kunnen de kikkererwten in een vergiet gewassen en uitgelekt worden.
Was de biologische sinaasappel goed en rasp 1-2 theelepels van de schil. Knijp vervolgens het sap eruit en bewaar het voor de dressing.
Snijd de olietomaten in reepjes, verwijder het klokhuis van de dadels en snij in dunne ringetjes. Verwijder nu het zout met een vochtige doek en dep de aubergines daarna droog met een theedoek.

Verhit de grillpan en bestrijk de aubergines dun met olie en bak ze in porties aan elke kant ongeveer 3 minuten. Laat de aubergines afkoelen en schik ze op een bord of schaal.
Roer voor de dressing 3 eetlepels olijfolie, tomatenpuree, sinaasappelschil en kaneel door het verse sinaasappelsap. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Verdeel nu de kikkererwten, tomaten en dadels over de aubergines en besprenkel met de dressing. Je kunt er peterselie of verse munt overheen strooien, als je wilt. Roer voor de yoghurtsaus het sap van een halve citroen, komijn, fijngehakte peterselie en zout en peper door elkaar en verdeel over de salade.

Eet smakelijk!