4 Personen Gemiddeld (10 tot 30 min)SnackLunchVegetarischItaliaans

Naanpizza met aubergine & pesto

Een superleuke optie als je weinig tijd hebt! Een recept van 88food.

Ook wij hebben niet altijd zin om uitgebreid te koken na een drukke dag. Maar je wilt natuurlijk wel lekker eten! Een naanpizza is dan een superleuke optie, het is simpel en je kan er op doen wat je maar wilt. Zelf hadden wij dit al een hele tijd niet meer gegeten dus tijd om weer eens te maken. Dit keer met lekkere gegrilde groentes erop. Deze vegetarische naanpizza’s zijn ook simpel op de barbecue te bereiden of zoals wij met de grillpan en oven. Wij nemen altijd naans met een smaakje zoals knoflook/koriander, dit maakt het gerecht nog lekkerder. Aubergine, courgette en paprika zijn goede groentes om te grillen dus deze hebben we dan ook gebruikt. Lekker met mozzarella en een goede laag pesto!

Ingrediënten

4 mini naans
1/4 aubergine
1/4 courgette
1/2 gegrilde paprika
1/2 ui
1/2 mozzerella
4 el pesto
Verse basilicum
Zeezout
Zwarte peper
Plantaardige olie

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in ronde plakjes en de courgette over de lengte in plakjes. Snijd de ui in partjes en doe deze drie in een kom. Marineer in een scheut olie en maak op smaak met wat peper en zout. Snijd ondertussen de gegrilde paprika in reepjes, verwarm een grillpan op het vuur en zet de oven op 180 graden.

Neem de mini naans en grill deze kort in de pan totdat ze mooie grillstrepen hebben.
Grill vervolgens de aubergine, courgette plakjes en ui partjes tot ze mooi gaar zijn.
Smeer één kant van de naans in met pesto en beleg ze vervolgens met de groentes. Snijd als laatst plakjes van de mozzarella en leg ook deze op de naanpizza’s.

Leg de naanpizza’s op een bakplaat en doe ze kort in de oven totdat de mozzarella gesmolten is. Hak nog wat verse basilicum fijn en strooi deze over de mini pizza’s heen.