In de oven worden de aubergines boterzacht. Een heel bijzondere en lekkere smaak, dit recept van Julia van Tiny Spoon.
Voor 4 personen:
4 middelgrote aubergines
1 el zeezout
2 el mirin
2 eetlepels sake
1 eetlepel suiker
1 el sesamolie
100 g lichte misopasta
Toppings naar believen:
sesam
zwarte sesam
granaatappel
chilivlokken
koriander
Was de aubergines, snijd ze in de lengte doormidden en snijd met een scherp mes in het oppervlak van de aubergine (snijvlak) ruitvormpjes. Bestrooi royaal met het zeezout. Zet de aubergines ongeveer 20 minuten opzij. Het zout zal water uit de aubergine halen. Dep na 20 minuten de waterdruppels en het resterende zout met een theedoek van de gesneden kant van de aubergine.
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Verhit in een pan de mirin, sake, suiker, sesamolie en de lichte misopasta en roer tot een homogene pasta. Bestrijk de aubergines met de pasta en leg ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 30 minuten in de oven. Bestrooi met sesam, granaatappel, chili, koriander ..... en serveer.