3 Personen VoorgerechtLunchVegetarischItaliaansOvengerecht

Met aubergine en feta gevulde portobello

Kleine gerechtjes zijn perfect als lunch, bij de brunch of als voorgerecht. Deze met aubergine en feta gevulde portobello wil je zeker een keer maken. Het is namelijk onwijs lekker en de aubergine doet het zo goed in deze combinatie.

 

Dit recept is speciaal voor aubergine.nl gemaakt door Simone van Foodquotes.nl. Zie hier de complete blog met dit heerlijke recept. 

Ingrediënten

Voor 3 stuks:

1 el (olijf)olie
2 teentjes knoflook
1 aubergine
1 tomaat
75 g feta
handvol verse peterselie
3 portobellos

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Verhit de olijfolie in een koekenpan.

Snijd de knoflook fijn en bak deze aan in de hete koekenpan. Blijf regelmatig roeren.

Snijd de aubergine in kleine blokjes, voeg toe aan de pan met een snuf zout en peper en bak tot de aubergine bijna gaar is.

Snijd de feta en tomaat (zonder zaadlijsten) in blokjes. Hak de peterselie fijn.

Roer feta, tomaat en peterselie door het aubergine mengsel. Vul hiermee de portobellos.

Bak de portobellos 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.