4 Personen HoofdgerechtVeel (30 min of meer) PastaVegetarischItaliaansOvengerecht

Melanzane alla parmigiana

Bron: Purple Pride

Serveertip: Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in de oven op 180 °C.

Ingrediënten

·         4 aubergines

·         1 ui

·         3 tenen knoflook

·         195 ml olijfolie

·         800 g gepelde tomaten (blik à 400 g)

·         2 tl suiker

·         100 g Parmezaanse kaas

·         250 g mozzarella (zakje à 125 g)

·         15 g basilicum (bakje à 15 g)

Bereidingswijze

1.       Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm.

2.       Verhit 3 el olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui en de gesneden knoflook 2 min. Voeg de tomaten toe en roer deze met een houten lepel in kleine stukjes. Breng de saus op smaak met de suiker, peper en zout. Laat 15 min. zachtjes koken.

3.       Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Bak de aubergines in delen, telkens 2 minuten aan iedere kant en bak steeds in een scheut van de rest van de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

4.       Leg een laag aubergine in de ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, leg er een paar plakken mozzarella op en scheur er wat blaadjes basilicum over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag aubergine. Bak ca. 30 min. in de oven.