2 Personen HoofdgerechtVeel (30 min of meer) PastaSalade

Marcaronisalade met aubergine en zalm

Ingrediënten

  • 150 gram (vlinder)macaroni
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • zout, peper
  • ½ ui
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • 3 tomaten
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • ½ eetlepel kappertjes
  • 1 blikje zalm (circa 240 gram)
  • enkele uiringen
  • 6 zwarte olijven

Bereidingswijze

Kook de macaroni gaar en laat deze in een vergiet afkoelen. Pel en snipper de ui. Maak de groenten schoon en snij ze in kleine stukjes. Roer in een schaal een sausje van azijn, olie, zure room, mosterd uitgeperst teentje knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper. Schep er de gesnipperde ui, paprika, tomaat, courgette, aubergine en kappertjes door. Laat de zalm uitlekken in een vergiet. Maak de vis los met een vork en schep dit met de macaroni door het groentemengsel. Laat de saus circa ½ uur intrekken. Garneer met olijven en uiringen.