- 1 grote aubergine
- Zout
- Peper
- Laurierpoeder
- Paprikapoeder
- Geraspte kaas
- Suiker
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote rode ui
- Balsamico azijn
- 1 blikje tonijn
- 1 pakje gezeefde tomaten of tomatensaus
- 250 gram macaroni
- 1 handje verse basilicum
Snij de aubergine in kleine blokjes. Bak de aubergine zacht en bruin in een pan met weinig olie en zet apart. Fruit de fijngesneden ui samen met de geperste knoflook in een pannetje met een flinke scheut olijfolie. Blus het geheel af met een scheut balsamico.
Voeg de gepureerde tomatensaus toe evenals een klein theelepeltje laurierpoeder, beetje paprikapoeder, zout, peper, wat suiker en de in stukjes gescheurde basilicum.
Meng de uitgelekte tonijnstukjes en de aubergineblokjes met de saus en laat 15 minuten sudderen, kook in de tussentijd de pasta en serveer met geraspte kaas en eventueel snippertjes tonijn en nog wat basilicum.
Bron: Purple Pride