2 Personen HoofdgerechtVeel (30 min of meer) LunchSaladeVegetarisch

Maaltijdsalade met geroosterde aubergine en kikkererwten

Een heerlijke maaltijdsalade voor 2 personen die door de vezels in de aubergine een vol gevoel geeft. Je kunt dit gerecht ook als lunch eten maar gebruik dan maar een halve aubergine per persoon. Dit gerecht werd speciaal voor aubergine.nl gemaakt door Jaimy's Kitchen. Klik hier voor het gerecht op haar website.

Ingrediënten

2 aubergines
70 gr sla
100 gr cherrytomaat
200 gr kikkererwten
70 gr olijven
1 avocado
½ tl gerookt paprikapoeder
1 el olijfolie

Dressing:
1 el yoghurt
1 el citroensap
2 el olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de aubergines en snij elke halve aubergine in. Meng 1 eetlepel olijfolie met het gerookte paprikapoeder. Wrijf de halve aubergines in met de gerookte paprika-olie. Bak nu de aubergines ongeveer 30 minuten in de oven of tot de aubergines zacht zijn.

Doe een laagje water in een koekenpan. Giet de kikkererwten af, spoel deze om en doe ze in de koekenpan. Voeg een beetje zout toe aan de kikkererwten en zet het vuur halfhoog. Bedek met een deksel zodat de kikkererwten kunnen stomen, daar worden ze zacht van. Stoom ongeveer 5-10 minuten.

Halveer de cherrytomaten en snijd blokjes van de avocado. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen. Maak de salade door de sla, olijven, avocado en cherrytomaten te mengen. Voeg ook de kikkererwten toe aan de salade. Serveer met de dressing en de geroosterde aubergine.