2 Personen Gemiddeld (10 tot 30 min)VoorgerechtBBQ / grillBijgerechtGlutenvrijMidden-Oosten

Libanese aubergine (purpura) met citroenyoghurt en munt van de grill

Heerlijk bij Libanese kipkebabs of een Libanese Tabbouleh salade

Bron: Purple pride

Ingrediënten

1 (purpura) aubergine

1 dl olijfolie

3 uitgeperste teentjes knoflook

3 eetlepels Griekse yoghurt

sap van 1/4 citroen

¼ bosje vers gesneden muntblaadjes

peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

1.       Verwijder de kroon van de aubergine (purpura) en snijd het in plakken van ongeveer 2 cm en kerf ze in met een mesje.

2.       Meng de olijfolie met de knoflook en bestrijk hiermee de plakken aubergine. Bestrooi met peper en zout uit de molen.

3.       Gril de plakken aubergine aan beide zijden gedurende 20 minuten op een niet te hete BBQ of grillpan tot ze mooi goudbruin en zacht zijn.

4.       Meng de yoghurt met citroensap en de gesneden munt en verdeel dit over de warme gegrilde aubergine (purpura).