4 Personen HoofdgerechtVeel (30 min of meer) PastaSalade

Lauwwarme salade van papardelle met geroosterde groenten en gegrilde kip met oregano en citroen

Ingrediënten

- 400 gram parpadelle
- 1 citroen
- 1 aubergine
- 400 gram kipfilet
- Zout en zwarte peper uit de molen
- 4 el fijngesneden oregano
- 300 gram verse asperges
- 3 el olijfolie
- 1 pot pastasaus
- Verse basilicum

Bereidingswijze

Snijd van de asperges het onderste, houtige stukje af. Snijd de aubergine in blokjes. Rasp de schil van de citroen (alleen het gele deel, het witte eronder is bitter van smaak) en pers de citroen uit. Snijd de kipfilet in lange repen en meng deze met de helft van de citroenrasp, wat zout en peper naar smaak, 1 eetlepel oregano en 2 eetlepels olijfolie. Laat alle smaakjes even intrekken. Kook de papardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rooster de repen kip op de hete barbecue of in de hete grillpan in ongeveer 10 minuten gaar en rondom goudbruin.

Meng ondertussen de asperges met 1 eetlepel olijfolie en naar smaak wat zout en peper. Rooster ook de asperges en aubergineblokjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Verwarm ondertussen de pastasaus, ook ongeveer 5 minuten.

Laat alle ingrediënten afkoelen tot lauwwarm. Meng de papardelle met de repen kip, de asperges, de pastasaus, de rest van de citroenrasp en de rest van de oregano. Breng de salade verder op smaak met citroensap, zout, peper, in stukken gescheurde basilicumblaadjes en eventueel wat extra olijfolie.

Tip:
Lekker voor erna en heel Italiaans: fruitgranito.

Je kunt deze salade aanvullen met allerlei andere geroosterde groenten, zoals kerstomaatjes of courgette.

Bron: www.bertolli.nl