Verwen je zelf, je familie en vrienden met deze heerlijke vegetarische lasagne. Een makkelijk maar bijzonder gerecht van Joyce & Irene van Taste Our Joy. Complimenten verzekerd!
1 aubergine
1el bloem
1 courgette
1 teen knoflook
1 ui
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1,5 blik gepelde tomaten
peper en zout
mozarrella
Parmezaanse kaas
Snij de aubergine in plakken van een centimeter dik. Snij de courgette in iets dunnere plakken. Bestrooi de aubergine met zout en laat 15 minuten staan. Je ziet dat het vocht er dan op komt te liggen waarna je ze kan droogdeppen. Verhit flink wat olie in een koekenpan. Haal de aubergine door de bloem en bak ze in ongeveer 5 minuten lichtjes bruin. Draai ze halverwege en laat ze uitlekken op een keukenpapier. Bestrooi ook de courgette met zout en peper en bak deze ook 5 minuten.
Snipper de ui en de knoflook en bak deze glazig in een pan. Voeg de gepelde tomaten met vocht toe en laat dit even sudderen. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper en zout.
Nu ga je de lasagne opbouwen. Doe eerst wat saus in een ovenschaal, vervolgens een laag aubergine. Daarna de lasagnebladen en weer een laag saus met wat Parmezaanse kaas. Vervolgens de courgette, aubergine, lasagnebladen en de saus. Maak de bovenkant af met plakjes mozarella en nog lekker wat parmezaanse kaas. Zet 30 min in de oven op 200 graden. Eet smakelijk!