HoofdgerechtGemiddeld (10 tot 30 min)VoorgerechtSnackBijgerecht

Koolhydraatarme aubergine pizza

Aubergine als vervanger voor pizzadeeg smaakt fris, heerlijk en heerlijk aromatisch. Heb je ooit aubergine pizza gehad? Zo niet, dan moet je zeker de heerlijke low carb pizza's proberen. Het recept is van Steffi Sinzenich. Klik hier voor haar website.

Ingrediënten

2 aubergines
1 theelepel zout
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 el Italiaanse kruiden
200 gr tomatensaus
125 gr mozzarella
basilicum

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
Snij de aubergine in iets dikkere plakjes, zout en dep na 20 minuten met keukenpapier. Hak knoflookteen en meng met olijfolie en kruiden.
Leg de plakjes aubergine op een schaal bedekt met bakpapier en bestrijk ze met het olijfolie-mengsel. Bak gedurende 15 - 20 minuten.
Pluk mozzarella in kleine stukjes. Keer de plakjes aubergine, bestrijk met tomatensaus en de mozzarella. Bak nog 5 minuten.
Garneer met basilicum.