2 Personen Geen! (10 min of minder)VoorgerechtSnackVegetarischOostersGlutenvrij

Konasu-aubergines Peking style

Tip: serveer voor een bijzonder voorgerecht de auberginepartjes in (kant-en-klare) Chinese pannenkoekjes.

 

Bron: Purple Pride

Ingrediënten

·       200 g Konasu aubergines

·       zout

·       flinke mespunt Chinees 5-kruidenpoeder

·       ½ eetlepel zonnebloemolie

·       1-2 theelepels sojasaus

·       1-2 theelepels honing

·       1 bosuitje, fijngehakt

·       ½ theelepel fijngehakte rode peper

·       2 eetlepels hoisinsaus

Bereidingswijze

Halveer de Konasu aubergines en bestrooi ze met zout en vijfkruidenpoeder.

Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de partjes aubergine op middelhoog vuur al omscheppend 2- 3 minuten. Voeg de sojasaus en de honing toe en bak nog 1 minuut.

Schep de partjes aubergine op een bord en strooi de bosui en rode peper erover. Steek enkele prikkertjes in de partjes aubergine. Serveer de hoisinsaus als dip erbij.