4 Personen HoofdgerechtVeel (30 min of meer) BBQ / grill

Kiprolletjes met spek en dragon in dragonroomsaus met gegrilde aubergines

Ingrediënten

Ingrediënten:
Voor de kiprolletjes:

- 4 kipfilets
- 200 gram ontbijtspek
- 1 bosje dragon
- 150 ml room
- 1 teentje knoflook
- 2 el bakolie
- 4 cocktailprikkers
- Plasticfolie

 Voor de gegrilde aubergines

- 1 aubergine
- Een paar takjes peterselie
- 2 el Aceto Balsamico di Modena
- 1 el honing
- 5 el Extra Vergine olijfolie
- Zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150ºC. Snijd de kipfilets open, leg ze tussen twee lagen plasticfolie en sla ze plat, bijvoorbeeld met de bodem van een steelpan. Bestrooi de filets met zout en peper.

Was de aubergines en snijd ze in de lengte in dunne plakken. Bak de plakjes spek in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.

Was de dragon en hak de kruiden grof. Bak de helft mee met het spek. Verdeel de gekruide spek over de kipfilets. Rol ze langs de lengteas op en steek ze vast met een prikker.

Verhit de bakolie in de koekenpan waar de spekjes in zijn gebakken. Bak hierin de kipfilets op hoog vuur in een paar minuten rondom bruin. Draai dan het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat de kipfilets zo zachtjes gaar worden. Draai ze tijdens het bakken af en toe om.

Bron: www.bertolli.nl