· 1 (purpura) aubergine
· 1 dl olijfolie
· 2 uitgeperste teentjes knoflook
· 1 gele tomaat
· 1 rode tomaat
· 1 bolletje buffelmozzarella
· ¼ bosje basilicum
· peper en zout uit de molen
1. Verwijder de kroon van de aubergine en snijd het in plakken van ongeveer 2 cm en kerf ze in met een mesje.
2. Meng de olijfolie met de knoflook en bestrijk hiermee de plakken aubergine.
3. Gril de plakken aan beide zijden gedurende 20 minuten op een niet te hete BBQ of grillpan tot ze mooi goudbruin en zacht zijn.
4. Snijd de tomaat in dikke plakken en gril deze kort om en om op de BBQ of grillpan.
5. Snijd de buffelmozzarella in dikke plakken.
6. Maak 2 torentjes van de plakken aubergine, buffelmozzarella en gegrilde tomaat.
7. Bestrijk met de overgebleven knoflookolie, maak op smaak met peper en zout en bestrooi met het gesneden basilicum.
Heerlijk als bijgerecht bij risotto met Parmezaanse kaas tuinerwtjes en pancetta.