4 Personen HoofdgerechtVeel (30 min of meer)

Ingepakte visfilet met olijven, geroosterde tomaten en aubergine

Ingrediënten

- 4 visfilets
- Olijfolie
- Zeezout
- Vers gemalen zwarte peper
- 5 laurierblaadjes
- 4 plakken pancetta
- sjalotjes
- 2 deciliter droge witte wijn
- 8 eetlepels gehakte verse peterselie
- 20 groene olijven zonder pit
- 1 aubergine in blokjes of een handje
- mini aubergines in schijfjes
- 300 gram rijpe tomaten in partjes
- 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze

De oven verwarmen op 200 C (gasstand 4).
De filets afspoelen met koud water en droog deppen met keukenpapier.
Leg de visfilets op zilverfolie, groot genoeg om per stuk in te kunnen pakken. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Voeg de laurierblaadjes toe.
Wikkel een plak pancetta om elke vis en beleg ieder pakketje met 5 olijven, een eetlepel sjalot en peterselie. Sprenkel de witte wijn en een beetje olijfolie over de vis en vouw het pakketje losjes dicht.
Leg de vispakketjes alvast klaar naast elkaar op een bakplaat.
Leg de stukjes tomaat en aubergine verspreid in een ruime braadslee, schep hier de geperste knoflook met 4 eetlepels olie door en voeg naar smaak peper en zout toe.
Zet de braadslee 30 -40 minuten in de oven tot de aubergines mooi goudbruin zijn. Zet na 10 minuten ook de vis in de oven. Haal na 20 - 25 minuten beiden gerechten uit de oven. Serveer de vis ingepakt met ernaast de geroosterde groenten of pak de vis uit en beleg de vis met de geroosterde aubergine en tomaat.

Bron: Purple Pride