HoofdgerechtGemiddeld (10 tot 30 min)RijstVegetarischIndiaas

Indiase aubergine curry

Om te laten zien hoe verrassend veelzijdig de Nederlandse aubergine is, gingen De Kokende Zussen dit keer aan de slag om een heerlijke Indiase curry te maken. Dit gerecht is voor 2 personen.

Ingrediënten

1 1/2 stuks aubergine
300 gram aardappel
300 gram gepelde tomaten uit blik
1/2 stuk ui
2 teentjes knoflook
2 theelepels garam masala
1 theelepel kurkuma
1 1/2 theelepels djintan (komijn)
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel korianderpoeder
2 takjes koriander
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
2 eetlepels wokolie
175 milliliter water

Bereidingswijze

Schil en was de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook deze 10 minuten in heet water. Giet dan het water af en laat de aardappelen wachten tot ze worden gebruikt.
Zet een grote wokpan met een beetje wokolie op het vuur.
Snipper het uitje fijn en pers de knoflook uit. Weeg alle kruiden af (behalve de verse koriander) en meng deze met elkaar in een kommetje. Verhit de olie in de wokpan en doe dan beide ingrediënten in de pan. Bak ze op een middelhoog vuur zodat ze een beetje goudbruin worden. Voeg dan alle kruiden (behalve de verse koriander) toe aan de ui en knoflook in de pan. Draai het vuur een beetje lager en roer alles goed door elkaar.

Dan gaan we verder met de tomaten. Haal de tomaten uit het blik en plaats ze in een aparte kom. Snijd de tomaten in stukjes, zodat er geen grote stukken tomaat achter blijven. Voeg dan de tomaten toe aan de pan en kook dit een paar minuten lang mee. Het vuur mag weer op middelhoog.

Terwijl alles in de pan staat te pruttelen gaan wij verder met de aardappelen en aubergine. Mocht je het nog niet gedaan hebben, snijd dan de aardappelen in grote stukken. Vaak door de helft en bij hele grote aardappelen door vieren. Snijd ook de aubergine in stukken (niet te klein). Gooi de aardappelen en aubergines in de pan en bak deze 2-3 minuten op hoog vuur mee. Draai dan het vuur terug op laag vuur en doe de deksel, 2 minuten, op de wokpan. Na 2 minuten voeg je het water toe en roer je alles door elkaar. Zet het vuur op de middelste stand en zet de deksel weer terug op de pan. Wacht 5-10 minuten tot de aardappelen helemaal gaar zijn.

Proef de curry of het op smaak is en voeg dan eventueel wat extra garam masala, peper of zout toe. Roer alles goed door elkaar en nu zou het meeste vocht verdwenen moeten zijn waardoor er een heerlijke curry ontstaat. Zo niet, zet het vuur dan nog eventjes een paar minuten wat hoger. Verdeel de curry over twee bordjes en verdeel hier wat verse koriander over. Erg lekker om met rijst of naanbrood te eten.


Copyright De Kokende Zussen