Een recept van volkoren bruschetta's met gegrilde aubergine en citroen ricotta. Deze heerlijke snack is een recept van Foodlies en je kunt er 15 stuks mee maken.
1 volkoren stokbrood
3 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 aubergine
100 gram ricotta
½ citroen
3 el olijfolie
1 teentje knoflook
100 gram granaatappelpitjes
2 takjes munt
peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het stokbrood in dunne plakjes, pers de knoflook of snijd fijn en meng dit met 2 el olijfolie. Smeer de sneetjes stokbrood dun in met de olijfolie en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak in 6-8 minuten krokant. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Snij de aubergine in plakken van 0,5-1 cm dik. Verhit 1 el olijfolie in een grillpan en grill de plakjes aubergine 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen de ricotta met 1 el citroenrasp en een snuf peper. Snijd de munt fijn en de plakken aubergine in blokjes. Meng de aubergine met de granaatappelpitjes en de munt.
Smeer het stokbrood in met het ricotta citroenmengsel en top af met de aubergine salsa.
Copyright Foodlies.nl