3-4 Personen HoofdgerechtGemiddeld (10 tot 30 min)PastaRijstVegetarischItaliaans

Grootmoeders Italiaanse aubergines

Ingrediënten

4 aubergines
2 el olijfolie
2 uien
2 tenen knoflook
5 tomaten
1 takje peterselie
1 el kappertjes
1 tl suiker
zout en peper

Bereidingswijze

Snijd de aubergines doormidden en schep het middelste deel met zaadjes eruit. Snijd de rest in grove blokjes. Doe deze in een vergiet en bestrooi met zout en laat 30 minuten uitlekken. Spoel af en dep droog. Verhit olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui en hele knoflook op matig vuur. Haal de knoflook eruit zodra deze goudbruin kleurt en gooi weg. Doe de aubergineblokjes in de pan en roer goed. Ontvel de tomaten en haal de pitjes eruit. Voeg het fijngesneden vruchtvlees toe aan het auberginemengsel. Breng op smaak met zout en peper en laat 15 minuten pruttelen. Voeg dan kappertjes, peterselie, olijven, azijn en suiker toe en proef of de smaak je bevalt.