1 zak Bonduelle Gegrilde Aubergine (400 g)
2 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngehakt
350 g rundergehakt
½ tl gemalen kaneel
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 takjes oregano (of 2 tl gedroogde oregano)
1 zakje mix voor bechamelsaus (50 g)
500 ml halfvolle melk
800 g koelverse aardappelschijfjes (voorgegaard)
- ovenschaal (inhoud 1,5 l)
1 Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Schep de kaneel en de tomatenpuree door het gehakt en bak 1 min. mee.
2 Roer 150 ml water en de oregano door het gehakt met peper naar smaak. Laat de saus 8-10 min. zachtjes stoven. Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3 Schep de helft van de gehaktsaus in de ovenschaal. Verdeel er de helft van de gegrilde aubergine en de helft van de aardappelschijfjes over. Herhaal dit met de rest van de gehaktsaus, de aubergine en de aardappelschijfjes. Schenk de bechamelsaus erover.
4 Bak de moussaka in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar.