4 Personen HoofdgerechtGemiddeld (10 tot 30 min)RijstBBQ / grillVegetarischGrieksOvengerecht

Greek style BBQ aubergine met feta kaas

Ingrediënten

Voor 4 personen

2 aubergines
300 g rijst
150 g feta
4 el verse peterselie

Voor de saus

2 el gedroogde oregano
3 el verse peterselie
2 el verse tijm
2 tenen knoflook, gehakt
0,5 citroen, sap en rasp
3 el rode wijnazijn
90 ml olijfolie

Bereidingswijze

Basis:

1. Verwijder de groene kroon van de aubergine.
2. Snijd de aubergine in schijven van ½ centimeter dik.
3. Smeer in met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.

Mogelijkheden:

BBQ (TIP)
Grill de aubergine aan beide kanten bruin aan de zijkant van de BBQ en/of sluit de deksel van de BBQ.

Koekenpan
Verhit een koekenpan op hoge temperatuur en bak hierin de plakken aubergine aan bei-de kanten bruin en gaar. Doe zodra de aubergine bruin is en nog niet helemaal gaar een deksel op de pan en laat op middelhoge temperatuur doorgaren.

Grillpan
Verhit de grillpan op hoge temperatuur en grill hierin de aubergine aan beide kanten bruin en gaar. Verlaag de temperatuur halverwege, zodat de plakken aubergine de tijd krijgen om goed gaar te worden.

Oven
Leg de plakken aubergine op een ovenplaat en bak ca. 20 minuten op 180°C tot de au-bergine bruin en gaar is.

Saus:

1. Meng alle ingrediënten voor de saus en maak tot een grove saus met behulp van een keukenmachine of staafmixer.
2. Schep de gegaarde aubergineschijfjes om in de saus.
3. Serveer met de rijst.
4. Verkruimel en strooi de feta en peterselie er overheen.