- 2 aubergines
- Olijfolie
- 2 eetlepels roomboter
- 4 bosuitjes / lente ui
- Een handje platte peterselie
- Zout
- Peper
- 1 blikje krabvlees / pootjes
- Paneermeel
- Geraspte Parmezaanse kaas
- Klein zakje pijnboompitjes
Verwarm de oven voor op 175 graden (stand 5). Halveer de aubergines in de lengte en leg de 4 delen met het snijvlak naar beneden in een ingevette braadslee.
Bak de aubergines 30 minuten in de oven en verwijder voorzichtig het vruchtvlees zodat de uitgeholde aubergine intact blijft. Pureer het vruchtvlees.
Smelt de boter, fruit de uitjes met de peterselie en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat een paar minuten sudderen en meng het geheel met het aubergine vruchtvlees. Laat wederom even sudderen.
Voeg de uitgelekte krab toe, bak een paar minuten en meng de vulling in een kom met wat paneermeel.
Bak de pijnboompitjes kort in een pan zonder boter, tot ze lichtbruin van kleur zijn.
Vul de uitgeholde aubergines met de vulling, voeg Parmezaanse kaas toe en bestrooi het geheel met de pijnboompitjes.
Vet een ovenschaal in, leg de schuitjes in de schaal en zet het gerecht nog 15 minuten in de oven.
Bron: Purple Pride