Naanbrood zelf maken klinkt misschien ingewikkeld maar dat is het echt niet! Dit heerlijke gerechtje kan koud als warm gegeten worden en als lunch of diner. Speciaal gemaakt voor onze website door Jaimy van Dijke van Jaimyskitchen. Klik hier voor haar website.
Voor 4 stuks:
2 aubergines
4 el granaatappelpitjes
5 gr verse platte peterselie
2 lente uien
4 el hummus
olie om in te bakken
peper en zout
Naan brood:
225 gr zelfrijzend bakmeel + extra voor het werkblad
200 gr yoghurt
1 el olie
1 tl gedroogde oregano
een snuf zout
Snij de aubergine in plakken, bestrooi met een beetje zout en laat de aubergine ongeveer 10 minuten zweten. Dep vervolgens af. Verhit een laag olie in de grillpan en bak de aubergines gaar en breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kom de ingrediënten voor het naan brood. Kneed eerst 1 bal van het deeg en verdeel dit vervolgens in 4 kleine ballen. Rol deze vervolgens uit tot 4 naan broden. Bak het naan brood ongeveer 3-4 minuten aan elke kant in een grillpan of koekenpan (of tot het brood gaar is).
Snijd de lente uien in ringen.
Verdeel over elk naanbrood een eetlepel hummus, ¼ van de gebakken aubergine en ¼ van de granaatappelpitjes. Maak af met peterselie en lente ui. Druppel eventueel nog een beetje olijfolie er overheen.