4 Personen Veel (30 min of meer) VoorgerechtSnackVegetarisch

Gefrituurde aubergine

Ingrediënten

grote aubergine of meerdere kleine aubergines (bambino, graffiti)
1 ei
1 flesje bier
bloem
peper
zout
1 teentje geperste knoflook

Bereidingswijze

De aubergines in stukken van ongeveer 1 cm dik snijden.
Meng driekwart van het flesje bier met een ei in een beslagkom. Strooi er al kloppend met een garde bloem bij tot er een mooi dik beslag ontstaat dat gemakkelijk aan de aubergineplakken zal blijven plakken. Voeg peper, zout en knoflook toe.
Verhit de wok en voeg een ruime hoeveelheid olie toe en zet de wok op middelmatig vuur. Haal de plakken aubergine door het beslag en frituur ze goudbruin. Leg ze op wat keukenpapier om het overtollige vet op te vangen en verwarm ze eventueel in een voorverwarmde ovenschaal of in de oven tot ze geserveerd kunnen worden.

Bron: Purple Pride