Gemiddeld (10 tot 30 min)BBQ / grillBijgerechtVegetarischGlutenvrij

Garlic Lemon

Heerlijke gegrilde aubergine met een frisse citroendressing.

Ingrediënten

1 aubergine
15 gr peterselie
1 kleine ui of grote sjalot, fijngesneden
1 teen knoflook, gehakt
0,5 citroen, sap en rasp van de schil
3 el olijfolie
zout naar smaak

Bereidingswijze

Verwijder de uiteinde van de aubergine en snij de aubergine in de lengte in 8 parten. Smeer in met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.

Mogelijkheden:
• BBQ – TIP
Grill de aubergine rondom bruin en laat door garen aan de zijkant (indirecte warmte) van de BBQ en/of sluit de deksel van de BBQ.
• Koekenpan
Verhit een koekenpan op hoge temperatuur en bak hierin de aubergine rondom bruin en gaar. Doe zodra de aubergine bruin is en nog niet helemaal gaar een deksel op de pan en laat op middelhoge temperatuur door garen.
• Grillpan
Verhit de grillpan op hoge temperatuur en grill hierin de aubergine rondom bruin en gaar. Verlaag de temperatuur halverwege, zodat de aubergine de tijd krijgt om goed gaar te worden.
• Oven
Leg de aubergine op een ovenplaat en bak ca. 20 minuten op 180°C tot de aubergine bruin en gaar is.

Bereidingswijze:
Meng alle overige ingrediënten en maak tot een grove saus met behulp van een keukenmachine of staafmixer. Schep de topping over de gegaarde aubergine.