- 200 Gram fusilli
- 1 Aubergine
- 1 Ui
- 200 Gram salami
- 1 Eetlepel olijfolie
- Peper en zout
- 50 Gram basterdsuiker
- 0,5 Deciliter balsamicoazijn
- 100 Gram gedroogde tomaat
Snij de aubergine en salami in blokvormige stukjes, hak de ui fijn en de gedroogde tomaat in reepjes.
Verwarm een pan voor met de olijfolie. Zodra deze warm is, mag je de aubergine en ui toevoegen. Even roeren en daarna mag meteen de basterdsuiker erbij; laat dit even staan en blus het geheel na een minuut of 3 met de balsamicoazijn af. Breng dit verder op smaak met peper en zout.
Kook hierna de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de fusili terug in de lege pan, laat wat afkoelen en voeg daarna de tomaat en salami toe. Roer het geheel goed om. Schep de pasta over de borden en verdeel het mengsel met aubergine en ui hierover.
Bron: Erwin; kijk voor hier voor meer pasta recepten.