Gemiddeld (10 tot 30 min)VoorgerechtSnackBijgerechtVegetarisch

Crispy aubergine met yoghurt-munt saus

Wat een heerlijk voorgerecht van Stéphanie Balk. Het recept is voor 10 stuks en kan ook heel goed als snack of bijgerecht worden gegeten.

Ingrediënten

4 grote eetlepels Griekse yoghurt
10 blaadjes verse munt
1 tl witte suiker
1 limoen
1 tl zout
100 gr bloem
3 grote eieren
150 gr panko
1 middelgrote aubergine
olijfolie
1 tl gerookte paprikapoeder
verse koriander

Bereidingswijze

Pak een kleine kom en voeg de Griekse yoghurt, de fijngesneden munt, 1 eetlepel van de limoensap, suiker en zout toe. Meng het geheel tot een lekkere yoghurtsaus en zet de kom opzij.

Snij het kroontje van de aubergine af en snij de aubergine in dikke plakken zodat er rondjes ontstaan. Pak 3 platte kommen en voeg de bloem toe aan een kom, de eieren geklutst aan de tweede kom en de panko aan de derde kom. Pak de auberginerondjes en dip ze één voor één in de bloem, dan in de eieren en dan in de panko aan beide kanten. Leg ze vervolgens even op een bordje.

Voeg royaal wat olijfolie toe aan een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de auberginerondjes toe en bak ze aan beide kanten tot ze knapperig zijn. Als ze krokant zijn, haal je ze uit de pan en leg je ze even op twee velletjes keukenpapier.

Bestrooi de krokante aubergine nog met zout en gerookte paprikapoeder naar smaak en verdeel ze gelijkmatig over de borden. Verdeel ook de yoghurtsaus of voeg de saus toe aan een klein kommetje zodat je de krokante aubergine kan dippen. Garneer met de koriander en geniet ervan!


Copyright Stéphanie Balk | www.zaligkoken.nl