2 Personen Gemiddeld (10 tot 30 min)VoorgerechtBijgerechtOosters

Chinese hoisin aubergine (Purpura) van de grill

Voor or bijgerecht voor 2 personen.

Heerlijk bij een Chinese salade met limoen of uitgebreide nasi-schotel

Ingrediënten

·         1 purpura aubergine

·         1 el sesamolie

·         3 el hoisinsaus

·         1 el rijstazijn

·         1 el Kikkoman sojasaus

·         Chili peper  uit de molen naar smaak

·         verse gember (ongeveer 1 cm)

·         half bosje vers gesneden koriander

Bereidingswijze

1.       Verwijder de kroon van de aubergine (purpura) en snijd de aubergine in plakken van ongeveer 2 cm. en kerf ze in met een mesje.

2.       Maak een marinade van de sesamolie, hoisinsaus, rijstazijn, Kikkoman sojasaus, een beetje chili uit de molen en wat geraspte gember.

3.       Bestrijk de plakken purpura dik met de marinade en gril ze op een niet te hete BBQ of grillpan in ongeveer 20 minuten om en om goudbruin aan beide zijden tot ze zacht en gaar zijn.

4.       Bestrooi met de koriander

Bron: Purple Pride