handje rozijnen
handje pijnboompitten
olijfolie
140 gr tomatenpuree
2 el peterselie
2 el balsamico azijn
1 aubergine
1 stengel bleekselderij
1 el kappertjes
1 el suiker
1 ui
peper en zout
Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze uitlekken. Spoel ze af en dep ze droog.
Bak de plakken in olijfolie op hoog vuur tot ze bruin zijn. Blancheer de selderij een paar minuutjes in water met wat zout en laat de groente uitlekken.
Fruit de ui, voeg de tomatenpuree en de suiker toe en laat even op laag vuur sudderen. Voeg de azijn, de gewelde rozijnen, selderij en aubergine toe en laat het een paar minuten stoven. Breng het gerecht verder op smaak met de kappertjes, de peterselie, de pijnboompitjes en wat peper en zout. Serveer op kamertemperatuur met wat brood.
Bron: Purple Pride