4 Personen HoofdgerechtVeel (30 min of meer)

Biefstuk met aubergine, oesterzwammen en portsaus

Ingrediënten

- 4 biefstukjes
- Roomboter
- 200 gram oesterzwammen
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote aubergine of 2 middelgrote slanke aubergines
- Rozemarijn
- 200 ml port
- 100 ml rode wijn
- 1 rode ui
- 1 eetlepel suiker
- 200 ml vleesfond
- Eventueel veldsla, rucola of krulmelange

Bereidingswijze

Bestrooi de in lange smalle plakken gesneden aubergine met zout en laat rusten, spoel na 20 minuten af en dep droog.
Verhit een pan, voeg boter toe en fruit de ui. Voeg de port, de wijn en de suiker toe en laat de portsaus op een niet te heet vuur indikken tot een licht stroperige massa. Voeg de vleesfond toe en breng op smaak met peper en zout.
Bak in een koekenpan de aubergines aan beide zijden gaar en bruin en leg ze op wat keukenpapier om uit te lekken.
Bak de knoflook met de rozemarijn met wat boter in de pan en voeg de oesterzwammen toe. Laat enkele minuten garen. Hou de oesterzwammen en aubergine warm en braad de biefstukjes in de pan met nog wat boter. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
Leg de veldsla op een bord en snij de biefstukjes in reepjes en voeg de reepjes samen met de oesterzwammen en aubergine toe. Schep de saus over en maak het geheel af met een takje rozemarijn. Smakelijk eten! De salade kan eventueel ook vervangen worden door/ gecombineerd worden met in knoflook gebakken aardappeltjes.

Bron: Purple Pride